Det här med vädret

Standard

– Oj, i augusti? Du vet att det är skitvarmt där då va?

Så säger vänner och bekanta som varit i New York bekymrat och lägger huvudet på sned. Ja jo, det är skitvarmt. Eller skitvarmt är ett understatement. Det är hett som i helvetet.

Om jag hade kunnat ta ledigt 5 veckor från jobbet i oktober så hade jag självklart förlagt semestern då istället. Tv-branschen funkar dessvärre inte så. Men det här blir fjärde gången jag är i New York på sommaren och jag har aldrig upplevt det som så himla jobbigt. Eller well, jag var i Washington för ett par år sen på årets varmaste dag, och visst, svetten rinner längs ryggen och du hinner inte äta glassen du köpt innan den runnit bort, men hellre det på semestern än 13 grader och snålblåst som svensk sommar gärna bjussar på.

Den här helgen spås det bli runt 100 grader Fahrenheit, det är ca 38 grader Celsius. Lägg till runt 70% luftfuktighet så inser ni att det kommer att bli som att gå in i en vägg. Det finns dock inget som kunde bekymra mig mindre. Jag har haft två månader av svensk sommar nu och att behöva vara 5 veckor i ett svettigt New York kan jag leva med. Lätt. Även om såklart en krispig höst vore att föredra. Men det får bli en annan gång.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s