Brooklyn Heights

Standard

Många är de som går över första halvan av Brooklyn Bridge från Manhattansidan, tar sina bilder och går sen tillbaka igen. Inte lika många går över till andra sidan för att se vad som finns där, vilket är två små underbara stadsdelar. Norr om bron finns nya området DUMBO (down under the Manhattan bridge overpass) med små butiker, gallerier och restauranger och söder om bron finns Brooklyn Heights, vilket ibland beskrivs som New Yorks första förort. Jag var väldigt mycket i Brooklyn Heights när jag bodde här eftersom många av mina vänner bodde just där.

När man går av bron så är det finast om man följer Henry street, där finns fina gamla brownstone-hus och lummiga gator.

På Henry street ligger också St Georges Hotel där jag spenderat många nätter då flera av mina vänner bodde i studentkorridor där 2000-2001.

Om man från Henry street vänder ner mot vattnet så hittar man Brooklyn Bridge park. Ett lummigt litet vattenhål med en spektakulär vy över södra Manhattan. Här vid brofästet finner man också Brooklyn ice cream factory, en inköp därifrån är en skön accessoar att bära med sig i parken.

Man tar sig lätt från Brooklyn Height till DUMBO genom att bara gå under bron. Men mer om det en annan dag.

Annons

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s