Barnes & Noble

Standard

Barnes & Noble är numera den största och egentligen enda stora bokkedjan i New York och har slagit ut inte bara mindre aktörer utan även andra stora kedjor som tex Borders som nu gått i konkurs. Det kan man ju tycka både det ena och andra om men faktum kvarstår att Barnes & Noble är en sjukt bra bokaffär. Den finns överallt i stan och en av de större ligger på Union Square där man på fyra våningar kan botanisera i allehanda litteratur och tidningar. De har även författarföreläsningar och seminarier ganska ofta, både Denise Richards och Jane Fonda har tittat förbi de senaste veckorna.

Det sköna med bokaffärer i USA är att man kan hänga där i timmar. Köpa sig en kaffe och sätta sig på golvet och bläddra igenom alla fina böcker du inte har råd att köpa. Eller helt skamlöst läsa igenom veckans skvallertidningar på plats och sen gå hem utan att betala. Alla gör så, ingen kollar snett och ingen skulle säga till dig.

Något som jag märkt som verkligen slagit i New York är läsplattan. Då pratar jag inte om iPaden utan om den mindre läsplattan som man bara läser böcker på. Barnes & Noble satsar stort på det och i en vanlig tunnelbanevagn sitter i alla fall var tredje passagerare och läser en bok från sina plattor. Det kan ha att göra med att det inte finns någon som helst internet- eller telefontäckning nere i tunnelbanan, men ändå. Intressant.

Häromdagen slog jag till på böcker av det mer traditionella slaget. Två fina små coffee table-böcker. Om New York. Såklart.

Annons

»

  1. Jag älskar B&N, särskilt den på Union Square. Men jag är ff ledsen i ögat att jag inte fick komma in när Tina Fey höll föreläsning. Det hade verkligen förgyllt en redan toppenfin födelsedag. Åh, såg förresten att ASkars lunchade en gång till på Gemmas! Du kan börja stalka :)

    • Åh var hon där då? Det hade man ju verkligen velat se.
      Mm, ska nog hänga på Gemma alternativt i fönsterkarmen resten av min vistelse här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s