Återigen det här med värmen

Standard

Så här skrev jag om värmen inför resan förra året och jag kan nästan göra en copy paste på inlägget i år:

– Oj, sommar i New York? Du vet att det är skitvarmt där då va?

Så säger vänner och bekanta som varit i New York bekymrat och lägger huvudet på sned. Ja jo, det är skitvarmt. Eller skitvarmt är ett understatement. Det är hett som i helvetet.

Om jag hade kunnat ta ledigt en månad från jobbet i oktober så hade jag självklart förlagt semestern då istället. Min bransch funkar dessvärre inte så. Men det här blir femte gången jag är i New York på sommaren och jag har aldrig upplevt det som så himla jobbigt. Eller well, jag var i Washington för ett par år sen på årets varmaste dag, och visst, svetten rinner längs ryggen och du hinner inte äta glassen du köpt innan den runnit bort, men hellre det på semestern än 13 grader och snålblåst som svensk sommar gärna bjussar på.

Nästa vecka ska det bli runt 30-35 grader varmt i New York. Lägg till runt 70% luftfuktighet så inser ni att det kommer att bli som att gå in i en vägg. Det känns lite som att någon går framför dig och blåser dig i ansiktet med en hårfön. Det finns dock inget som kunde bekymra mig mindre. Jag har haft en månad av svensk sommar nu och har en till när jag kommer hem,  att behöva vara 4 veckor i ett svettigt New York är kanske det minsta problemet jag kan tänka mig. Jag får väl hålla kroppstemperaturen nere med obscena mängder frozen Margaritas om det skulle skita sig.
Även om såklart en krispig höst vore att föredra. Men det får bli en annan gång.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s