Curry Row

Standard

I East Village, på 1st and 6th hittar man som brukar kallas för Curry Row. Tre helknäppa indiska restauranger ligger bredvid varandra. De ser alla likadana ut och jag misstänker att de har samma ägare och samma kök. Tre indiska män står på trappan och vill alla locka in dig till just sin restaurang.

Billigt, kitschigt och helknäppt. De serverar ingen alkohol, men det är helt ok att du tar med egen. Musiken som spelas är hetsig indisk disco, tills någon berättar att de fyller år, då släcks stället ner och en bollywoodversion av Happy Birthday spelas och alla i hela restaurangen klappar med. Hela restaurangen förresten, är så liten att det känns som att man sitter i en folkvagnsbuss, med girlanger och kulörta lampor som hänger så lågt att inte en människa kan gå rak.

Jag var här senast för 12 år sedan senast, inget har hänt sen dess. Gå hit om ni får chansen, för en upplevelse utöver det vanliga.

Annons

»

  1. OMG! Jag gick förbi den där restaurangen massor av gånger sist vi var i NY för vi bodde typ i kvarteret men vi gick aldrig in. Det är ju ”något” med indisk mat som kan vara lite problematiskt ommansägerså. Men nu när jag ser bild inifrån ångrar jag mig bittert. Det där påminner mycket om Peppar när de julpyntat!

    • Vi pratade just också om Peppar när vi var där och att det är det närmsta man kommer i Sverige. Men jag skulle vilja säga att det här är snäppet knasigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s