Snålsjåpens guide till shopping i New York

Standard

20120724-224650.jpg

Om man bara läser den här bloggen så kan det kanske vara svårt att tro att jag någonsin håller hårt i plånboken, men jorå, när det kommer till shopping är jag faktiskt en snål jävel.

Så om du är ute efter en guide till hur man fyndar dyrgripar lite mindre dyrt så finns det andra bloggar som har bättre såna. Dessutom kan jag verkligen inte stoltsera med att vara någon slags stilförebild eller fashionslav. Lägg sen till att min inte helt nätta gestalt gör att jag knappast traskar in i någon liten designershop på Spring street och provar kläder.

Having said that…..här kommer min shoppingguide för snåla.

KLÄDER
Man ska ha i åtanke att de kedjorna och butikerna jag tipsar om är såna som det gärna rynkas lite på näsan åt här. Men när du kommer hem och någon frågar vart du köpt din nya tröja svara du bara: ”New York” och sen ställs det aldrig några följdfrågor på det.

Forever 21 – USAs motsvarighet till H&M. Här finns massor med kläder i alla möjliga stilar och det är helt sinnessjukt billigt. Man behöver inte ens titta på prislappen. Och om man gör det och det kostar mer än 200 kr, även om det är en fodrad linnekavaj, så hänger man tillbaka plagget igen, men du kan vara lugn, det händer typ aldrig.

Old Navy – Är den billigaste kedjan i samma koncern som dyrare GAP och Banana Republic. Här är det mesta hyfsat billigt och framförallt finns nästan allt upp till riktigt stora storlekar. Enklare material som bomull och denim, bra att köpa pyjamas och träningskläder och sånt här.

Filenes Basement/Marshalls/TJ Maxx/Burlington Coat Factory – Här säljer man förförförra årets märkeskläder och det gäller att ha tålamod och lite luktsinne. Vid första anblick är det mesta fult skräp, men man kan absolut hitta riktiga fynd här. De har även skor, väskor och inredning.

Strawberry – Nu snackar vi verkligen rynka på näsan-kedja. Men även här, lämna inte butiken vid första anblick utan börja rota lite. Billigt som tusan.

Necessary Clothing –  Den här butiken finns på fem ställen på Broadway i SoHo. Här kan man verkligen göra enstaka fynd även om jag kanske inte skulle köpa en hel garderob härifrån. De flesta plaggen kostar runt 2-300 kronor.

Ricky’s – Ricky’s är egentligen en butik för hårprodukter men här säljer de även SPANX, vilket inte är så lätt att hitta annars. Men SÅ mycket billigare än hemma.

Jeans för långa människor med lite junk in the trunk är lika omöjligt att hitta i USA som i Sverige dessvärre.

SKOR
Eftersom jag har storlek 44 i skor så är, som ni förstår, mitt utbud här extremt begränsat, både här som hemma. I stort sett alla skor jag äger kommer från:

Payless Shoesource – Och det är inte bara för att de har ett visst utbud i min storlek. Skorna är också löjligt billiga. Nästan aldrig kostar ett par skor mer än 200 kronor och allt som oftast har de kampanjer som Buy one get one. Nä, det är inte de trendigaste skor ni hittar, men prima fina ballerinaskor för knappa hundralappen är inget att spotta på.

DSW – På Designer Shoe Warehouse finns massor med skor från kända märken rejält mycket billigare än i andra butiker.

Det finns säkert fler billiga skokedjor i New York men eftersom de inte har min storlek går jag inte ens in i dem.

VÄSKOR

DSW – Samma som med skor så har de ett väldigt bra utbud av väskor till säkert halva ordinariepriset.

Filenes Basement/Marshalls/TJ Maxx/Burlington Coat Factory – Väskor och framförallt resväskor av alla de slag kan man shoppa billigt här.

Canal street – Längs Canalstreet i Chinatown kan man köpa fuskväskor överallt. Numera säljs kopiorna av de finaste märkena i hemliga små källare, men du behöver inte vara rädd att inte hitta dem om du är sugen. Under en liten promenad på Canal kommer minst 10 personer att fråga dig: Gucci? Prada? Versace?
På Canal street kan man också fynda resväskor av varierande kvalité.

SKÖNHET

Även när det kommer till smink och sånt är jag rätt snål och dessutom bortskämd som få med att få det mesta gratis från folk som jag känner. Till exempel så stod det en hel kasse med hårprodukter och väntade på mig här i lägenheten som jag lånar. Men när det kommer till skönhetsprodukter så finns det många slantar att spara på att köpa dina vanliga grejer här istället för hemma.

Hårprodukter – Om man vill köpa märkesschampo som tex Redken eller Matrix så kan man köpa det i vilken drugstore som helst. Några dollar billigare än så, och också i 1-litersförpackningar, hittar man tex på Ricky’s eller på Eve’s Beauty source (Uppdatering: Eve’s verkar ha stängt sina dörrar och finns inte längre).

Nagellack – Å herregud, don’t get me started! Jag är besatt av nagellack. Och ja, Essielack kostar knappt hälften av vad de kostar hemma, men det rättfärdigar inte att man har ungefär 50 stycken hemma och ändå köper fler. Även O.P.I kostar runt 7-8 dollar här, knappt halva priset jämfört med hemma. Även världens bästa skönhetsprodukt alla kategorier, topplacket Seche Vite, kostar här en tredjedel av vad det kostar hemma ungefär. Nagellack köper ni i vilket drugstore som helst, eller i ovan nämnda butiker.

Smink – Har inte jättebra koll här, men jag vet att många märken är betydligt billigare här än hemma. ID Mineralfoundation tex kostar här 25 dollar till skillnad mot nästan 500 kronor hemma. Sephora är en butik som folk som gillar smink brukar gilla. Också när det gäller smink finns det mesta att hitta på vanliga drugstores.

HudvårdsprodukterClinique och Kiehls är rätt mycket billigare här. Dermalogica också har jag hört, även om det verkar vara stört omöjligt att hitta någonstans. I övrigt har jag rätt dålig koll på det här området, jag använder mycket från The Bodyshop, som ligger på samma priser i USA som i Sverige.

Tvålar och lotions – Tidigare var jag helt galen i Bath & Bodyworks tvålar, men de har på senare tid sunkar ner sig ordentligt, både i dofter och design. Man kan fortfarande hitta en del ok tvålar här för ca 3 dollar.
Victoria’s Secret skulle jag aldrig få för mig att köpa underkläder men shoppar gärna loss på deras tvålar och lotions. 5 produkter för 30 dollar är ett erbjudande de brukar ha. De har även bodymist och scrubs och såna grejer.
I den underbara köksbutiken Williams Sonoma hittar man härliga tvålar och handkräm för badrum och kök.

Och till alla er som önskat att jag hade länkat till alla tips säger jag så här.

Annons

»

  1. Are you looking for effective advertising that isn’t full of BS? I apologize for sending you this message on your contact form but actually that was kinda the point. We can send your promotional message to websites via their contact forms just like you’re reading this ad right now. You can specify targets by keyword or just go with bulk blasts to sites in any country you choose. So let’s assume you’re looking to push through a message to all the contractors in the US, we’ll grab websites for only those and post your ad message to them. Providing you’re advertising some kind of offer that’s relevant to that type of business then you’ll be blessed with an amazing response!

    Write a quickie email to muhammad2435tay@gmail.com to find out more info and pricing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s