Back in the New York groove!

Standard

Den som beskrev New York-värmen just nu som att nån går framför dig med en hårfön på högsta speed var ganska spot on. Men vi väljer väl glädje i det här och konstaterar att det faktiskt fläktar, 40 gradig luft.

Man kan försöka fånga en taxi i New York. Sen kan man försöka fånga en taxi i midtown i rusningtrafik i 40 graders värme med tre resväskor. När man väl får tag på en så är det en variant utan AC. Jag överdriver inte när jag säger att jag aldrig svettats så mycket i hela mitt liv, mil-löpningar inräknat. När jag väl klev ur taxin så kändes värmen på gatan som en sval bris.


(Bjussar här på mig själv dränkt i svett, men glad att äntligen fått tag på en taxi.)

Nu sitter jag på Think Coffe på Bowery och svalkar mig och ska snart bege mig till lägenheten som ligger precis här och få nycklar och sånt. Kvinnan jag hyr av ska inte åka till Sverige förrän i morgon så jag ska möta upp min kompis Hanna som bor några blocks härifrån i SoHo och sova första natten hos henne.

Resan gick superbra och jag har nog aldrig blivit så lätt insläppt i NÅGOT land någonsin. Dessutom så var tulltjänstemannen supertrevlig, vilket kan göra honom till den första i världshistorien i sitt slag. Min resväska var dessutom först på bandet. Från det att planet landat tills jag var utanför flygplatsen gick det nog 20 minuter.

Annons

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s