I’m a friend of the High Line

Standard

Efter ett besök på mysiga Chelsea Market i Meatpacking District så passade vi på att promenera längs hela The High Line från 14:e gatan upp till 30:e. The High Line som öppnade först 2009 är en gammal järnväg som stått oanvänd i många år tills ett sällskap som heter ”Friends of the Highline” sett till att en helt ny och unik park byggts av den gamla järvägen, 10 meter upp i luften.

Jag är så otroligt imponerad av hur arkitekterna har sparat känslan av den gamla järnvägen och blandat med ny design. Växterna och blommorna ser ut som att de bara slumpartat råka växa just där, som det ju ser ut på gamla övergivna järnvägar, men så är det såklart inte.

Det är kontrasterna mellan gammalt och nytt, fult och fint som slår en mest när man går genom parken och tittar sig omkring på staden runt om den.

Vid 17:e gatan kan man sätta sig och titta ner på 9:e avenyn genom ett fönster som om den vore ett skådespel. Vilket den ju på sätt och vis är.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s