Coney Island

Standard

Eftersom väderleksrapporten lovade bekväma 30 grader, svaga vindar och hög luft satte jag mig redan klockan 9 i morse på tunnebanan ut till Coney Island i södra Brooklyn. Drygt en halvtimme senare var jag framme och möttes av vad som verkligen blev en underbart härlig dag på stranden. Jag gick omkring och smålog för mig själv och kunde inte riktigt fatta hur bra jag har det.

Coney Island har egentligen för längesen sett sina glansdagar. Nu är det slitet, kitchigt och alldeles alldeles underbart. Mest känt är det för sitt nöjesfält, (en gång i tiden fanns här tre), sitt baseball-lag och för Nathan’s hot dogs och dess korvätartävling som hålls den 4 juli varje år.

Men det finns också en fin pir, en lång och härlig sandstrand och en strandpromenad som sträcker sig över ett par kilometer.

Det är alltså hot dogs man ska äta på Coney Island, men en av de få saker jag inte äter i USA är korv. Jag trodde att jag skulle fixa en superamerikansk corn dog, en friterad korv, men det gick inte.

Sommarprat, skvallertidningar och några timmar avverkades på stranden och sedan strosade jag långsamt längs boardwalken hela vägen bort till Brighton Beach, som är ett nästan helryskt samhälle, och tog en annan tunnelbana tillbaka till Manhattan. Freakin’ Fabulous!

Annons

»

  1. Nä, nu har min avundsjuka nått sin gräns. Jag exploderar snart! Kan himlen bli blåare? Sanden mer fin? Vädret bättre? Åh, jag är fanimej Kermit här hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s