Williamsburg

Standard

Jag tog L-tåget till Williamsburg i Brooklyn och strosade omkring ett par timmar där innan jag traskade över bron tillbaka till Manhattan. Och när jag säger Williamsburg så är det egentligen bara den norra delen av Bedford Avenue som jag åsyftar. Hipsterland och svenskkoloni med små vintagebutiker och caféer.

Jag ville egentligen fortsätta söderut till den delen av Bedford Avenue som huseras av de chassidiska judarna, men i sanningens namn så vågade jag inte riktigt. De är ju ultraortodoxa, alla former av moderniteter är förbjudna och de tillbakavisar det moderna västerländska samhällets värderingar och levnadssätt. Jag som blond tjej i kort kjol kunde helt enkelt inte med att traska in i deras värld med min kamera för att titta på dem. Man brukar möta några när man passerar bron, det fick räcka så.

Annons

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s